Coaching voor Zwangere

Tijdens mijn werk als verloskundige heb ik gemerkt dat er soms meer nodig is om vrouwen te begeleiden dan alleen de ´normale controles´. Soms is er sprake van angst, bijvoorbeeld voor de bevalling of zijn er strubbelingen rondom het proces naar het nieuwe ouderschap. Dit kan soms zo in de weg staan, dat er geen sprake meer is van het (optimaal) genieten van de zwangerschap.

Ik vind het belangrijk dat deze punten besproken worden en dat wij samen kunnen kijken naar een oplossing, zodat de klachten weg gaan of verminderd kunnen worden. Daarom bieden wij extra coaching voor zwangere aan.
Door mijn ervaring als coach zowel als psychiatrische verpleegkundige als verloskundige, heb ik al een aantal zwangere vrouwen individueel kunnen begeleiden en zij zijn met een goed gevoel de bevalling en kraamtijd in gegaan.

Mindfulness tijdens de zwangerschap

In 2013 heb ik de mindfulness opleiding gedaan. Mindfulness leert je om meer bewust te worden van je eigen lichaam. Mindfulness betekent je volledig bewust zijn van de huidige ervaring, in het hier en nu en zonder oordelen. In het dagelijks leven kan het moeilijk zijn om je bewust te zijn van wat je allemaal ervaart. Vaak doen we dingen op de ‘automatische piloot’, zonder er diep bij na te denken. We hebben tenslotte veel aan ons hoofd. Elke dag komen er nieuwe taken bij, je maakt je zorgen over de toekomst en je denkt veel na over het verleden. Het is makkelijk om je hierdoor te laten meeslepen en niet met je aandacht in het hier en nu zijn. Mindfulness en het beoefenen hiervan kan je verder helpen om bewuster te leven.

Individuele coaching

Wanneer je behoefte hebt aan individuele zwangerschapscoaching dan wordt aangeraden om hier niet meet te wachten, maar maak direct een afspraak. Tijdens de eerste afspraak zal er een intakegesprek plaatsvinden en wordt er besproken waarom je coaching wenst, wat je ermee wilt bereiken en wat je verwachting hiervan is.

Na de intake wordt er een vervolgafspraak gepland, waarbij direct gewerkt wordt aan de reden waarom je je hebt aangemeld. Afhankelijk van de redenen, zal er samen met jou gekeken worden hoeveel gesprekken je nodig hebt om samen naar een oplossing toe te werken. Aan deze gesprekken zijn kosten verbonden. Deze gesprekken kosten € 80,00 per uur (BTW vrij).

Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze coachingsgesprekken in zijn geheel of deels.
Controleer bij je zorgverzekeraar of je deze gesprekken deels vergoedt kan krijgen. Dit is bij iedere zorgverzekeraar weer anders.