Spanning voor de bevalling

Een bevalling is spannend. Het is een bijzondere gebeurtenis, waar je hard voor aan het werk moet en wat moois voor terug krijgt. Dat je gezonde spanning voor de bevalling hebt is normaal.

Als je nog nooit een bevalling hebt meegemaakt, gaat er iets gebeuren wat nieuw is en wat je totaal niet weet wat je kunt verwachten.

Heb je meer dan normaal last van spanning voor de bevalling en beïnvloedt dit je zwangerschap, dan zou dat erg jammer zijn. Je staat zo minder stil bij alle mooie dingen die de zwangerschap met zich meebrengt.

Om de spanning wat te verminderen, helpt het goed om je voor te bereiden op de bevalling. Leer wat je te wachten staat en verdiep je in wat je wel en niet wilt. Je kan dit in combinatie doen met een geboorteplan.

Mocht dit de spanning niet afnemen of je merkt dat het erger wordt, geef dit dan aan bij je verloskundige. Ook kan het zijn dat de spanning omslaat naar angst. Dit willen we natuurlijk proberen om te voorkomen.

Verloskundige Spijkenisse voert graag individuele gesprekken met zwangere vrouwen. Hierin worden verschillende onderwerpen aan bod gebracht. Maar ook de angst voor de bevalling wordt besproken. Er zal tijdens deze gesprekken worden gekeken hoe wij dit probleem gezamenlijk kunnen oplossen

Ook adviseren wij het boek ‘Als bevallen spannend is. Met vertrouwen in verwachting’ van Lilian Wirken.