Onze visie

Voor iedereen is de zwangerschap is een bijzondere ervaring, maar ook zeker de bevalling en kraamtijd zijn unieke levensgebeurtenissen. Het is juist daarom erg belangrijk dat je deze periode als fijn en prettig ervaart en tijdens deze periode zoveel mogelijk probeert te genieten van alle bijzondere momenten.

De visie van de verloskundigcentrum is dan ook om jou en je partner in dit proces naar het nieuwe ouderschap optimaal te begeleiden waarbij jullie geheel centraal staan. Ik wil jullie de kracht en het vertrouwen geven om dit proces aan te gaan.

Tijdens je zwangerschap streef ik ernaar dat je zoveel mogelijk, met slechts twee verloskundigen samenwerkt. Juist door dit op deze manier te doen hoop ik dat er een optimale band van vertrouwen ontstaat, iets waarvan je tijdens je zwangerschap, bevalling en maar ook hierna veel profijt zal hebben. Zodat jullie met tevredenheid terug kunnen kijken op dit proces. Dit geeft jou maar ook mij de kracht welke je nodig hebt in deze bijzondere periode.

Persoonlijke zorg

Wij streven ernaar om zoveel mogelijke persoonlijke zorg te geven en jouw behoeften af te stemmen.

Kleinschaligheid

Door de kleinschaligheid in de praktijk wordt er extra aandacht gegeven aan persoonlijke aandacht en behoefte. Hierdoor wordt de contact met de verloskundige laagdrempelig gehouden.
Er is geen sprake van telefonisch spreekuren of vaste spreekuren of veel verschillende verloskundigen binnen de praktijk.
Door de kleinschaligheid en continuïteit van de zorg is de kans op verwijzing naar het ziekenhuis verkleind en de kans op een spontane natuurlijke bevalling hoger.

Extra begeleiding tijdens je zwangerschap

Er is mogelijkheid voor extra begeleiding tijdens de zwangerschap. Dit is in vorm van individuele coaching. Maar ook worden er groepsvoorlichtingen gegeven voor alle aanstaande ouders. Wil je meer weten over de coaching?