Jou vaste verloskundige

Ik ben Glenda van Ringelenstijn. Na mijn HBO-V diploma ben ik tijdens mijn werk als psychiatrische verpleegkundige de opleiding verloskunde gaan volgen. Want verloskundige worden, was altijd mijn droom! En daar ben ik ook voor gegaan.

Sinds juli 2011 ben ik werkzaam als verloskundige. Ik heb vanaf deze periode in verschillende verloskundigenpraktijken waargenomen. Sinds 2014 heb ik mijn eigen praktijk in Rozenburg en sinds 2016 ben ik ook gaan uitbreiden in Spijkenisse. In Spijkenisse heb ik een tweede locatie opgestart en Nova Vie. Nova Vie is een zwangerschaps- en babykleding winkel. Genoeg uitdaging dus!

Echoscopie is niet meer weg te denken in de verloskunde. Om de termijn & groei echo te mogen uitoefenen heb je de post-hbo echoscopie opleiding voor nodig. Hier ben ik in oktober 2018 mee gestart. En sinds 2019 mag ik nu zelf de echo’s maken.

Ik merkte dat er ook veel zwangere vrouwen zich aanmelden vanuit Brielle en daarom ben ik hard op zoek gegaan naar een locatie. Deze geweldige locatie heb ik gevonden! Aan de Gasthuisstraat 2 in Brielle heb ik een oud pand gevonden met een echte waterput erin! Ik heb er voor gezorgd dat er een huiselijke sfeer hangt waardoor je meteen op je gemak voelt.

Sinds september’21 werk ik ook weer in Antes als GGZ behandelaar in het team Brielle & Westvoorne. En in januari 2022 heb ik de opleiding tot bevallingsverwerkingspecialist afgerond. Na het volgen van deze opleiding ben ik in staat om cliënten met een onbelaste psychische anamnese en een enkelvoudig trauma (bevallingstrauma) te helpen hun nare ervaring te verwerken met behulp van een aantal technieken, waaronder EMDR.

Mijn eigen ervaring

In maart 2014 ben ik zelf ook bevallen van mijn dochter Mayla en in 2023 van mijn dochter Loué. Doordat ik zelf de zwangerschap en bevalling heb mogen ervaren, ben ik er zeker van overtuigd dat ik mij nu nog beter kan inleven als verloskundige!

Ik streef ernaar om een goede vertrouwensband met elkaar te creëren in een veilige omgeving waarin ik jullie kan helpen en begeleiden.

Het wonder der natuur van het ontstaan van een nieuw leven en het nieuwe ouderschap met daarbij het begeleiden van de zwangere en haar partner in een bijzondere periode van hun leven, maakt het werk als verloskundige zo bijzonder en het mooiste wat er is!

Ik wens jullie allen alvast een hele fijne zwangerschap, bevalling en kraamtijd toe en ik verheug mij erop om jullie in deze bijzondere tijd te begeleiden.

 

Linda van Herk stelt zichzelf voor:

Mijn naam is Linda van Herk.

Toen ik op mijn 8e grote zus werd, vond ik dat magisch.
Vanaf toen wist ik al: ik wil met baby’s werken! In 2022 is mijn droom uitgekomen en
ben ik afgestudeerd als verloskundige. Ik voel mij echt als een vis in het water in dit werk.

Het is ontzettend leuk om deel uit te maken van een hele bijzondere periode in iemands leven.
En het geeft veel voldoening als je een steentje bij kan dragen aan een fijne zwangerschap en bevalling voor een vrouw en haar partner.

Zelf ben ik inmiddels moeder van 3 prachtige dochters. Dus na een dienst werken is dat heerlijk thuiskomen. Sinds 2022 ben ik nu werkzaam bij deze verloskundigenpraktijk.
Dit doe ik met veel plezier. Wie weet tot gauw!